naar onze webwinkel

Home > Biologische wijn? > Waarom biologische wijnen?

Waarom biologische wijnen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor biologische wijn. Veel mensen kiezen uit principe en zorg om het milieu voor biologische wijn en andere producten, en terecht, want er wordt in de gangbare wijnbouw erg veel gif gebruikt. Meestal een goede keus, want de smaak is vaak beter. 

Toch moet je wel heel principieel zijn om alle biologische wijnen lekker te vinden. Helaas is er ook veel biologische drap te koop. Niet via deze site, alle wijnen zijn gecontroleerd biologisch en ook nog eens door mijzelf geproefd en lekker gevonden. Natuurlijk stel ik aan een wijn van 4 euro andere kwaliteitseisen dan een van 40.
Smaak kan een andere reden zijn om te kiezen voor biologische wijnen. Zoals veel sterrenchefs in de keuken graag met biologische producten werken vanwege de smaak en structuur geven om dezelfde reden sommeliers vaak de voorkeur aan biologische wijnen.
Misschien klinkt het paradoxaal maar een heel goede reden om biologische wijn te drinken is de prijs. Biologische wijn is toch altijd duurder? Duurder dan wat? Alle wijnen in mijn webwinkel kunnen zich meten met meestal duurdere equivalenten. Dat heeft een reden. Gangbare wijnboeren die zeer goede wijn maken genieten over het algemeen enige bekendheid en gaan prijzen vragen die vaak stukken hoger liggen dan die van hun collega's uit dezelfde streek. Biologische wijnboeren genieten meestal nog niet die bekendheid en kunnen zich nog geen hoge prijzen permitteren.
De wijnen uit mijn webwinkel hebben allemaal een uitstekende prijs-kaliteitsverhouding.